Skip to main content

NICK VAN GALEN

ONLINE VIDEO SPECIALIST
CAMERAMAN & EDITOR
CONTENT MARKETING
DRONE-PILOOT (A3)
TEL | +31618858673           MAIL | nickvangalen@gmail.com

Al ruim 10 jaar werk ik dan ook met veel passie en toewijding aan de meest uiteenlopende opdrachten in de wereld van professionele videoproducties, van tv-commercials tot branded online content. Het bedenken, produceren en het maken van video’s zit dan ook helemaal in mijn systeem. Elke keer weer ben ik opzoek naar een nieuwe creatieve uitdaging, waarbij de nieuwste technieken niet worden overgeslagen. Ook heb ik veel ervaring opgedaan met videomarketing, blijft leuk als je video’s veel bekeken worden. Ik ben een communicatief sterk, sociaal voelende aanpakker met oog voor detail, weet als geen ander goed om te gaan met een strakke deadline en de daarbij horende druk.

CAMERAWERK | BELICHTING

99%

MONTAGE | GRADING

80%

VINDINGRIJKHEID OP SET

300%

PROFESSIONAL EXPERIENCE

2021-2024
Senior Content Creative bij NICKFILM
2019-2021
Senior Content Creative bij Peer Media
2016-2019
Cameraman/Studiomanager bij KAAPS B.V.
2014-2016
Content Creator bij T-Mobile Nederland
2013-2014
(Studio)Cameraman/Editor RTL Nederland B.V.
DOWNLOAD RESUME
CAMERAMAN D.O.P.

Door de jaren heen mee mogen werken als cameraman, gaffer en video-nabewerker aan talloze projecten. producties van televizie reclames tot online content voor merken en bedrijven. Weer of geen weer alles voor het hoogst mogelijk haalbare! Ik ben gespecialiseerd in het opereren van verschillende gimbal set-ups en hebben dan ook ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om een music video, coporate event, tv programma, meer-camera productie of aftermovie, Wij beschikken over een uitgebreid gimbal assortiment en accessoires. Wij adviseren jou over welke gear het beste geschikt is voor jouw project. Of het nu gaat om een klein of groot project, wij denken graag mee met jouw budgettering. Ik ben gespecialiseerd in het opereren van verschillende gimbal set-ups en hebben dan ook ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om een music video, coporate event, tv programma, meer-camera productie of aftermovie, Wij beschikken over een uitgebreid gimbal assortiment en accessoires. Wij adviseren jou over welke gear het beste geschikt is voor jouw project. Wij beschikken over een uitgebreid gimbal assortiment en accessoires. Wij adviseren jou over welke gear het beste geschikt is voor jouw project.

GIMBAL OPERATOR

Ik ben gespecialiseerd in het opereren van verschillende gimbal set-ups en hebben dan ook ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om een music video, coporate event, tv programma, meer-camera productie of aftermovie, Wij beschikken over een uitgebreid gimbal assortiment en accessoires. Wij adviseren jou over welke gear het beste geschikt is voor jouw project. Of het nu gaat om een klein of groot project, wij denken graag mee met jouw budgettering.

CAMJO

Ik ben gespecialiseerd in het opereren van verschillende gimbal set-ups en hebben dan ook ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om een music video, coporate event, tv programma, meer-camera productie of aftermovie, Wij beschikken over een uitgebreid gimbal assortiment en accessoires. Wij adviseren jou over welke gear het beste geschikt is voor jouw project. Of het nu gaat om een klein of groot project, wij denken graag mee met jouw budgettering.

CAMERA/LICHT ASSISTENT

Ik ben gespecialiseerd in het opereren van verschillende gimbal set-ups en hebben dan ook ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om een music video, coporate event, tv programma, meer-camera productie of aftermovie.

Hulp nodig?
TEL | +31618858673
GECERTIFICEERDE DRONE-OPERATOR

Sinds 2016 zijn wij in het bezit van een DRONE RPA-L VLIEGBREVET. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid on vluchten te maken met commercieel doeleind. Bij het vliegen van drones komt heel wat technische kennis en drone wetgeving kijken. Ik ben volledig ROC gecertificeerd bedrijf en altijd op de hoogte van de huidige drone regels. Met onze certificaten kunnen wij ontheffingen aanvragen en op locaties vliegen waar de meeste andere drone bedrijven niet legaal mogen dronen. Dit gaat bijvoorbeeld op voor luchtopnames binnen het CTR gebied van Amsterdam, drone opnames in de haven en offshore luchtopnames van bijvoorbeeld een windmolenpark op zee.

GAFFER | GRIP

Lichtman met eigen lichtbus, vol met oplossingen voor het werken met filmlicht op locatie. Licht maken voor foto en filmproducties is meer dan alleen maar heel veel licht toevogen, vaak is het weglaten en controleren van het bestaande licht al een enorm verschil. Wat wij met licht doen is meer dan alleen maar het oplossen van het tekort aan licht, wij maken sfeer en geven vorm aan het onderwerp! Door de jaren heen mee mogen werken als cameraman, gaffer en video-nabewerker aan talloze projecten. producties van televizie reclames tot online content voor merken en bedrijven. Licht maken voor foto en filmproducties is meer dan alleen maar heel veel licht toevogen, vaak is het weglaten en controleren van het bestaande licht al een enorm verschil.

MONTAGE

Als de opnames gedaan zijn gaan we over tot de montage van de gemaakte beelden. Al het filmmateriaal wordt op de juiste plekken gezet en geknipt. Er wordt gekeken naar de doelgroep van de te produceren video en hier zal rekening mee worden gehouden tijdens de montage. Daarnaast horen er bij de edit/montage eventuele special effects en of animaties. Deze worden allemaal samengevoegd en op de muziek gemonteerd zodat het een goed verhaal wordt. Als de video eenmaal klaar is wordt deze opgestuurd naar de klant. Bij deze eerste oplevering heeft de klant de mogelijkheid nog wijzigingen aan te brengen. Hierna wordt er een definitieve versie gemaakt en in overleg met de klant kan deze worden opgestuurd of direct worden geupload op uw gewenste kanaal.

KLEUR NABEWERKING

Wij schieten in een bepaald kleurprofiel om zoveel mogelijk informatie uit de film te behouden. Wanneer we de beelden rechtstreeks uit onze camera importeren zijn de kleuren erg grauw en grijs. We gaan dit inkleuren (graden) tot een toepasselijke kleurenpalet. Met het graden van de film kunnen we ook een bepaalde sfeer creëren voor uw bedrijf en doelgroep. We gaan dit inkleuren (graden) tot een toepasselijke kleurenpalet. Met het graden van de film kunnen we ook een bepaalde sfeer creëren voor uw bedrijf en doelgroep.